Krop og kreativitet med 5Rytmer (Aflyst)

Uge 31   lørdag den 25/7 2020 - lørdag den 1/8 2020

5Rytmer for danseglade kroppe – børn og voksne i aldre – en alkoholfri uge AFLYST

Elsker du at danse og bevæge dig til musik, mærke hvordan fri bevægelse gør din krop glad? Synes du det er spændende, hvad der sker i mødet med et andet menneske? Oplever du også, at børn og voksne kan lære af hinanden? Kan du lide at blive inspireret og åbne op for din kreativitet både på dansegulvet og lade det manifestere sig i et fælles værk. Så er denne ø-lejr noget for dig.

Vi ønsker at skabe en ø-lejr, hvor vi sammen, uanset alder, skaber rum for samvær og nye måder at udfolde os selv og hinanden. Vi bruger de 5Rytmer som ramme for aktiviteterne gennem ugen. De 5Rytmers struktur er; flow, staccato, kaos, lyrisk og stilhed. Hver rytme har sin egen kvalitet og bevægelsesmønster, som vi vil dykke ned i. Tilsammen danner de en bølge af energi, og når vi danser igennem den, bringes vores krop til et sted, hvor vi kan være stille og opmærksomme.

 

 

 

 

I FLOW vil vi mærke vores fædder og forbindelse til jorden. Skabe forbindelse. Mærke vores krops tyngde og balance. Lege med balancen og nyde alt det vores krop kan.

I  STACCATO mærker vi vores power og styrke. Danser med det vi elsker og den ild, der tænder vores lyst til livet. Øver os i at vise den energi til andre, give udtryk for hvem vi er.

I KAOS danser vi med alt det modsatrettede og forvirrende. Med det vilde. Med kreativiteten. Gennem dansen giver vi slip på spændinger og tanker vi ikke har brug for. Ligesom tordenvejr og piskende regn kan rense luften, kan kaos rense kroppen, så man kan åbne sig for nye idéer. Man starter på en frisk.

I LYRISK oplever man nogle gange at dansen griber én. Som når vinden blæser i træerne. Træerne bevæger sig ikke, de bliver bevæget. Vi danser med det, der forbinder os, og åbner op til fællesskabet, ser og fascineres af hinanden. Glæden, det boblende liv, det legesyge. Hvad skal vi fejre i dag?

I STILHED danser vi langsomt, integrerer alt det vi har lært og mærker stilhed indeni, i naturen, i natten. Bliver 100 % opmærksomme. Hvordan er det at være sammen uden at skulle snakke sammen eller skulle noget med hinanden? Bare være med hinanden i stilhedens ro.

Dagene har en struktur, hvor vi alle byder ind til fælleskabet. Vi forventer at alle deltager i ugens opbygning og aktiviteter – både børn og voksne. Vi har en tiltro til at både voksne og børn kan lære af hinanden og ved fælles hjælp give det der skal til, for at vi får en skøn uge sammen.

Vi har ikke sat aldersbegrænsning på, fordi børn og familier er forskellige. Hver dag vil begynde med 1-1 ½ times bølge, hvor børnene danser med. Derefter vil andre aktiviteter blive tilbudt de yngre deltagere, mens de voksne fordyber sig i dansen. Resten af dagen vil være fri leg og styrede kreative aktiviteter inspireret af 5Rytmer.

Ugen er planlagt som en helhed, så en forudsætning for tilmelding er, at du kan deltage hele ugen fra lørdag til lørdag. Vi gør opmærksom på, at forældre har det overordnede ansvar for deres børn, og anbefaler høreværn til de allermindste.

Igangsættere:

Dans og kreativitet:
Ane Friis, certificeret 5Rytmelærer i 2016. https://bodystory.dk/ Mobil: 28 15 57 54
Kaya Olsen, certificeret 5Rytmelærer fra maj 2020. kayakolsen@gmail.com

Ugeregnskabsfører:
Jeanette Kjøller. Mobil 53 56 55 75

 


Facebook Græsrodsgården uge 31