Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/oelejr.dk/public_html/wp-content/plugins/oelejr/oelejr.php on line 195

Gro

Natur, økologi, sundhed og fællesskab

http://www.gro-sommerlejr.dk/

Kyse Overdrevsvej 37, 4700 Næstved

Lejr telefon: 2721-0467

Tag tog til Næstved eller Slagelse, bus 480R til Kyse og gå 2 km til lejren.

Her er en stor økologisk frugtplantage, hvor vi plukker frugt og laver saft mm. Vi har en stor økologisk grønsagshave, hvor vi graver kartofler op og høster sommergrønt. Vi plukker vilde urter, som vi bruger i mad og til te. Al mad er så vidt mulig økologisk. Og vore retter er super sunde. Maden er vegetarisk og hovedretterne veganske. Hvis du vil have kød, skal du selv købe et stykke og grille over bålet. (Intet kød i køkkenteltene). Rygning foregår udendørs i god afstand fra andre.

Medbring eget telt eller få anvist en sovekabine. Hvis du ikke har selv, kan du leje underlag, sovepose og lagenpose for 100 kr. For ældre og svagelige er der også mulighed for feltseng, dyne, pude mm. Vi behøver ikke gå med ur eller telefon. Der er morgenmad, når du står op – og du eller andre får lavet det. Og når vi skal noget sammen, slår vi på gong-gong’en.

 


I 2019 har vi en voksen uge og 3 uger med forældre og børn. I familieugerne er børn og voksne sammen om alle aktiviteter – leg, workshops, madlavning mm. Vi har ikke salg af sodavand, øl og vin. Men vi laver hver dag lækker saft af frisk frugt og æblemost fra sidste års høst. Der er forskellige slags te og kaffe, når nogen laver det. Og ofte er der nogen, der laver sund kage og sund slik.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere på græsset ved siden af lejren. Vi har en smuk natur og en spændende skov. Når musikanlægget et tændt, kan du oplade din telefon. Ellers har vi ingen elektricitet. Vi har lækkert drikkevand fra den lokale vandforsyning. Og du kan få varmt brusebad. Der er toilet telte med lugtfri mult lokummer. Vi har et lille lager af varmt, gummistøvler mm.

Gro Sommerlejr handler om at få en hyggelig og dejlig ferie sammen med rare mennesker. Formålet er at opleve sig selv som en del af naturen, få indsigt i den økologiske balance mellem alt levende, lære at lave lækker mad, der bekæmper sygdomme og giver sundhed, og indgå i et fællesskab, hvor bevidstheden er fri og oprindelig. Vi drømmer om at skabe en verden med harmoni mellem alt levende, hvor vi tager ansvar for fremtiden, og hvor kærligheden i vore hjerter styrer vore handlinger.

Alle er velkommen

 


Det er deltagerne, der bestemmer, hvad der skal ske. Ved måltiderne snakker vi om madhold, praktiske arbejdsopgaver, workshops, leg osv. Alle kan komme med forslag – og alle kan være igangsætter.

 


Vi laver lækker børnevenlig mad. Kosten er lidt primitiv; men hvis du har mave-tarm problemer, astma, allergi, sukkersyge, gigt, kræft og eller bare gerne vil være rask og super sund, så du får frisk energi, er maden lige noget for dig. Og det smager rigtig godt.

Der er instrumenter, noder og tekster, man kan bruge – eller lave sine egne fede numre og optræde med dem om aftenen. Der skal ikke skrues op for lyden. Idéen er bare, at man kan synge blidt og stille – og at det så forstærkes op, så andre kan høre det. Medbring gerne dit eget instrument.

Skriv til os:    www.gro-sommerlejr.dk/kontakt.html