RED LIVET

Uge 28   lørdag den 4/7 2020 - lørdag den 11/7 2020

www.gro-sommerlejr.dk
Voksne 1085 kr.
Unge 805 kr.
Børn 630 kr.

Du kan også tilmelde og betale fra Gro Sommerlejrs egen hjemmeside: Læs mere og tilmeld.
Nogle af os spiser til daglig lidt kød, drikker lidt alkohol og slækker lidt på det økologiske. Men her på lejren tager vi en uge med vegansk økologisk mad uden alkohol og sodavand. Og vi nøjes med røgen fra bålet.

Vi stresser af og oplever, at vi er en del af naturen, plukker frugt og laver saft og syltetøj, graver kartofler op og høster grønsager, laver lækker mad, nyder udsigten og ture i skoven. Vi har et veludrustet køkken, hvor vi på skift deltager i madhold – og hvor vi inspirerer hinanden til spændende og sunde retter. I løbet af dagen opstår spontane snakke om klimakrise, biodiversitetskrise, parforholdskrise, forureningskrise og andre kriser, men også om fællesskab, decentralt demokrati, fred, retfærdighed, kærlighed og andre udfordringer. Og så ind imellem har vi nogle aktiviteter, der minder om kursus, personlig udvikling, græsrodsorganisation mm.

Der er stor forskel på at holde et møde, et weekend seminar, en demonstration eller aktion. Men der er endnu større forskel mellem disse aktiviteter og en hel uges samvær, hvor vi udveksler erfaringer, evaluerer, inspirere, bliver klogere, lægger planer, men også forvandler os selv og tager skridt i retning af det gode liv, som vi gerne vil skabe for os selv og hinanden – nemlig en verden med global retfærdighed, fred, lokal selvbestemmelse og harmoni mellem alt levende.

Det naturlige er, at mellemgulvsmusklen går ned på indåndingen, samtidig med at bækkenbunds- musklen går opad. På udåndingen modsat. Hermed masseres indvoldene, testikler, prostata, liv- moderhals og endetarm, så der ikke opstår kræft. De fleste har en overspænding i lænden og en underspænding i maven, så bryst og underliv ikke bevæger sig i forhold til hinanden. Når man der- for skal gå, svinger underlivet ikke. Man bruger benene, ligesom man går på stylter. Det naturlige er, at skulderen roterer baglæns på indåndingen og tilbage på udåndingen. Men en europæer har en overspænding i skulder og nakke – og en underspænding i brystets øverste muskler. For en kvinde betyder det, at brysterne ikke bevæger sig i takt mend åndedrættet. Og derfor kommer der for lidt blod og ilt til brysterne – og mange får brystkræft. I løbet af ugen vil vi frigøre kroppen igen.

Blødgøre kroppen


Vi har et stort scenetelt og et professionelt lydanlæg. Vi har el-klaver, el-bas, guitarer, trommer, blæseinstrumenter, percussion mm. Og vi har sanghæfte til fællesang. Vi stræber efter, at de fleste hver dag deltager i et band, hvor nogle er musikere, andre sangere og så måske nogle fordansere – alle gerne i sjov udklædning. Man kan synge sine egne sange eller lave nogle nye. Eller man vælger fra vores forberedte sange, hvor man får tekster (med becifring) og kan høre melodi på sin smartphone. Om aftenen er der optræden.

Konceptet er, at man godt må synge falsk, gå i stå og være dårlig på et instrument – alle kan være med – vi skal bare have det sjovt og udfolde os frit. Man kan få instruktion i brug af instrumenter, i samspil, i optræden mm. Og når man synger, har man teksten foran sig på et nodestativ. Imens danser vi andre.

Vi skaber et psykisk rum, hvor du føler dig tryg og kan udfolde din indre gnist og forene krop og sind gennem kreativ sang, musik og dans. Det handler om at tillade dig selv at være autentisk, naturlig og oprindelig. Det er en chance for at vende tilbage til den frihed, som vi oplevede som børn. Det er en lovprisning af vores menneskelighed. Dans – som om ingen iagttager dig og nyd dine bevægelser som en slags meditation. Måske får du lyst til at kontakte en anden, eller lyst til at lægge dig ned, eller stå på hænder. Alt er muligt – så længe du ikke overskrider andres grænser.

Frigøre bevidstheden

Med den europæiske bevidsthedsstruktur har man nogle sorte huller i sin bevidsthed, som man desperat trænger til at få fyldt med indhold, og derfor vil man hele tiden have mere og mere. Det er som en narresut, fordi man blive ved med at have de sorte huller. Med en naturlig bevidsthedsstruktur føler man sit JEG udfolde sig på forskellige måder.
Målet er, at vi skal komme tilbage/frem til den naturlige og oprindelige bevidsthed, hvor vi ikke har spaltninger og fortrængninger. Og fordi vi skal knytte an til vores indre fortrængte barn i underbevidstheden, bruger vi vores modersmål: dansk.


Alle kan bidrage med oplæg til snak, men Tommy Falkeøje vil instruere i – og så vil vi afprøve det, som i de sidste 20 år har udviklet sig i progressive kredse i USA, hvor man snakker om den nye bevidsthed, der handler om det naturlige og oprindelige, og som indebærer konstruktive sociale kompetencer, åbenhed og ærlighed, mod og styrke samt overensstemmelse mellem ord og handling.

De fattigste i de fattige lande har været tvunget til at sælge deres jorde til vestlige firmaer, som nu producerer palmeolie, biobrændsels og svinefoder til os i Vesten. Den fattigste tredjedel af jordens befolkning er blevet fattigere for hvert år de sidste 15 år. Her i Vesten flyder vi i fødevarer og råvarer, idet 90 % af alt, hvad vi forbruger, kommer fra de fattigste lande. Men der er ved at komme en slags oprør. De fattige vil ikke længere finde sig i det. Men vi vil heller ikke længere finde os i det. Vi vil ændre vores samfund, så vi i langt højere grad selv producerer det, som vi forbruger. Hvad indebærer det for dig og mig – og for os?

Visualisere

Vi skal snakke sammen i små og store grupper. Ikke så meget om de nære aktioner de kommende måneder, men mere om det langsigtede, der skal ske de næste 5-10 år. Ikke så meget om, hvad for et samfund vi vil skabe. Men hvordan gør vi det? Selvforsyningskæder, tøjbyttecentraler, anskaffelse af kollektive jorde, organisere byggeweekender, lave internet TV-kanaler, lave spisesteder, overnatningssteder, børnehuse, ungdomshuse, arbejdspladser, hvor vi ansætter hinanden eller nøjes med kost og logi, forpligtende fællesskaber, hvor vi sørger for, at unge kan deltage, også når de har fået børn.

De kommende 5-10 år vil meget ændre sig. Klimakrisen og de andre kriser vil tvinge os til at ændre livsstil – men også hele den måde vi som samfund og fællesskab fungerer på. Det er ikke om nogle år, men nu at der skal ske noget. Det starter ikke med at overbevise politikerne om noget, for de kan reelt ikke gøre noget. Det starter med os selv: Hvad vil jeg med mit liv? Hvordan kan jeg realisere det sammen med andre?