DET GODE LIV

Uge 30   lørdag den 18/7 2020 - lørdag den 25/7 2020

www.gro-sommerlejr.dk
Voksne 1085 kr.
Unge 805 kr.
Børn 630 kr.
Du tilmelder dig/jer og betaler fra Gro Sommerlejrs egen hjemmeside: Læs mere og tilmeld.
Nogle af os spiser til daglig lidt kød, drikker lidt alkohol og slækker lidt på det økologiske. Men her på lejren tager vi en uge med vegansk økologisk mad uden alkohol og sodavand. Og vi nøjes med røgen fra bålet.

Børnene finder hurtigt sammen. De kan løbe frit rundt på marken. Ind i skoven. Være med til at grave kartofler op. Plukke frugt. Spille bold og meget mere. Der er masser af legetøj og brætspil. Være med til at lave mad og vaske op. Der er skattejagt. Skovtur og samle brænde.

Hvis vejret tillader det, er der bål og snobrød om aftenen. Alle måltider er børnevenlige, sådan at børnene får rigeligt at spise og drikke. Der er ekstra mellem måltider om formiddagen og eftermiddagen – ofte bestående af frisk økologisk frugt. Der er saftevand lavet af frisk frugt og æblemost fra sidste år. Ofte er der sund kage til alle i lejren. Derfor behøver børnene ikke at få sodavand og slik. Hvis dit barn er sulten, går I bare op i køkkenet og finder noget at spise. Vi hjælper hinanden, så vi ikke kun er opmærksomme på vore egne børn, men på alle børn. Er der et barn, der er ked af det, og dets forældre ikke lige er der, tager vi os af barnet og finder forældrene.

Vi har masser af al slags kreative materialer, så man kan lave masker, indianer pandebånd, armbånd, ansigtsmaling osv. Det er forældre og børn i fællesskab, som tager initiativer. Princippet er, at man ikke kun laver noget med sit eget barn, men at man aftaler med andre, hvad alle børnene laver på samme tid. Vi har babystole. Og selv om det er lidt primitivt, kan man godt vaske tøj i nogle store baljer.

 

Der er forberedt nogle børneaktiviteter; men alle forældre kan tage initiativer til aktiviteter. I begyndelsen af ugen viser vi, hvilke materialer, legeredskaber og udstyr, der er – og hvor de befinder sig. Til måltiderne har vi en kort snakkerunde, hvor vi aftaler, hvad der skal ske – og hvem der er igangsætter.


 

Eksempel på en uge – det varierer efter vejret, stemningen, de voksnes initiativer mm.

Lørdag
Ankomst i løbet af dagen. Der er frokost og kaffe/te/saftevand/kage om eftermiddagen til dem, der kommer tidligt – elles aftensmad kl. 18. Der er tildeling af sovetelt (eller man slår sit eget op). Udlevering af underlag, sovepose, lagenpose eller lignende til dem, der har bestilt. Efter aftensmaden er der rundtur i lejren med information om faciliteter og hygiejne mm. – og bagefter samling omkring bålet eller i mødeteltet, hvor der er velkomst og præsentation mm.

Søndag
Rundtur i frugtplantagen og i grønsagshaven med information om natur og økologi. Skovvandring i små grupper med poster, hvor man får spørgsmål om økologi, som man skal snakke med hinanden og med børnene om indtil næste post. Vejledning i brug af køkkenteltene – og information om fødevarer, opbevaring, madlavning, opvask mm. Inddeling i madhold og opvaskehold mm. Samle brænde i skoven. Lejrbål og snobrød.

Mandag
Puste balloner op, lægge avisstrimler i lim og bagefter på ballonen – og lægge til tørre (det skal blive til en maske). Strandtur – i bil eller med bus til Bisserup Strand (hvor der også er en isbod). Musikalsk leg rundt om bålet med sang og primitive instrumenter.

Tirsdag
Punktere ballon og lave maske og male den og lægge til tørre.
Idrætsdag: Små hold. Gå på stylter. Mini-fodbold. Rundbold. Alternativ volleybold, hvor bolden godt må røre jorden én gang, og hvor man må slå til bolden mange gange, inden den skal over nettet. Børnetennis. Ringspil mm.


   

  Onsdag
  Lave “bangepind”, skattejagt med masker hvor vi generobrer værdi-kagen.
  Alternativ cirkus med udklædning, ansigtsmaling og optræden.

Torsdag
Strandtur. Lave dukker af materialer, som vi finder i skoven. Dukketeater.

Fredag
Indianerdag. Lave pandebånd, fjer. Finde gren og lave flitsbue. Skyde med bue og pil. De små får en plastikbue og pile med sugekop og skal ramme en målskive. De store børn skyder med egen bue og “rigtige” pile og skal ramme en sæk med halm i. Pawwaw dans. Indianerdans rundt om lejrbålet.

Lørdag
Oprydning og afrejse.