Dansk spillemandsmusik, fællesdans, korsang og pileflet.

Uge 27   lørdag den 27/6 2020 - lørdag den 4/7 2020

Spillemandsmusik, pileflet, kor, sang og folkedans.

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. De to drevne spillemænd Bent og Bjarne spiller henholdsvis harmonika og violin. De sætter hver dag samspillet i gang. Alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem.
Fællesdans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle kan være med i vores store dansetelt med trægulv. Har du aldrig danset folkedans før vil danseigangsætteren hjælpe til med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind. Mange er blevet “bidt af folkedansemusen” på ø-lejr.

 

Pileflet

En tredje aktivitet er pileflet. Britta Wils Hansen har mange års erfaring med at undervise i pileflet, og hun har masser af ideer til, hvad du kan lave! Britta har udblødt pil af forskellige sorter og farver – så du kan lave flotte farvespil.
Pileflet henvender sig til nybegyndere og øvede. Husk at medbringe værktøj (En god kniv, en rosensaks og gerne en pilesyl). Materialepris fra omkring 150 kr., afhængigt af hvad/hvor meget du fletter.

 

Korsang

En fjerde aktivitet er korsang, som i år vil blive varetaget af Charlotte Ljungstrøm. Hun er relativ ny i ø-lejr sammenhæng og er studerende på Folkemusiklinjen ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med sang og korledelse som hovedfag.

En inspirationskilde for hende er den levende traditionsrige musik fra Fanø, som hun vil medbringe til Lyø. Derudover svenske viser, danske ballader og trallen til dansemusik. Indlæringen af sangene kommer til at foregå primært på øret, men der vil også være noder og tekst til sangene.

Fælles motion og leg

Fra morgenstunden mødes nogle i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen, styrket balancen, løsnet spændte muskler og smidiggjort leddene i takt med åndedrættet, så kroppen ikke stresses eller overbelastes. Medbring gerne et liggeunderlag.

Der plejer at komme en del børn på lejren. Vi igangsætter gerne fælleslege arrangeret af voksne eller andre børn, i løbet af dagen.

Andet
På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse. Så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du gå en tur til øens hyggelige købmand og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se/høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær.
På lejren er der uopvarmet vandværksvand til bad. Har du brug for et varmt bad skal du over til marinaen på den anden side af den lille ø. Havbad 100 m fra lejrpladsen. På vores store lejrplads spiller vi bold, kongespil, flyver med drager etc.
Hvis vi da ikke lige går en tur ud til Klokkestenen – en af Lyøs attraktioner – eller øen rundt.
Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystlinje skiftende mellem skrænter og strandenge og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til bølgeslag, og hvis du er lidt heldig får du øje på marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Gå ikke glip af denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!

Tilmelding til lejren er minimum tre dage af hensyn til lejrens sammenhold og aktiviteter.

Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2017 med sol, vand, musik og dans

http://www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr17/index.html


Kontakt person : Suzanne Larsen, mail: ssmlarsen(æ)gmail.com


Igangsætter : Bent Åkjær Nielsen (spil og dans)
Igangsætter : Bjarne Christiansen (spil og dans) 
Igangsætter : Britta Wils Hansen (pileflet)
Igangsætter : Charlotte Ljungstrøm (kor og dans)
Facebook Lyø uge 27

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background