Naturoplevelse

En uge under åben himmel, i et telt uden faste vægge, er en stor kontrast fra især bymenneskers hverdag. Måske er det derfor at der er en vis overvægt af lejrdeltagere fra København, Århus og andre byer.

Lejren ligger lige ned til vandet, med udsigt over åbent hav hele vejen over til Als. Ofte kommer der smukke sejlskibe forbi hen over horisontens rand.

Om aftenen, i klart vejr, går solen lige ned i havet ud for stranden. Lige indenfor selve stranden er en lille høj, kronet af solnedgangsstenen, som man kan sidde på og omkring. Her synges solen ned med levende musik og korsang, flerstemmig, mens børnene løber rundt og ender med at sidde og putte sig i favnen på deres voksne. Tid og sted til eftertanke og nydelse af sommeren, stilheden, solen og samværet.

På lejren bestemmer naturen, når solen skinner foregår aktiviteterne ude, når det regner, er opholdsstedet køkkenteltet, danseteltet eller måske saunaen. Når regnen stilner af, løber børnene ud igen og de voksne følger efter. Når man er tæt på naturen forekommer regnvejrstimerne at være færre, sært nok…

 

Blæsevejr kan være hårdt: bardunerne skal strammes og den evindelige flapren af teltdug kan være enerverende, så er det bedre at være ude.

Det er sket i lejrens historie at telte har lagt sig ned og man har også valgt at lægge telte ned. Det er et arbejde for alle at holde øje med at alt står, som det skal, men hårdt vejr har også en ende.

Det kan være en udfordring for storbyens børn at leve i harmoni med det stedlige dyreliv: Ørentviste, hvepse, mariehøns, hestebremser, fluer, sommerfugle, myrer, nogle år mere end andre. Der findes dog efter nogen tid en afbalanceret samlivsform, af og til ved hjælp af fluesmækkere og deslige…

 

Om natten er himlen stor, stjernerne mange, og fuldmånen kan lyse så meget op at det er svært at sove.

Køkkentelt og dansetelt lyser hyggeligt op i nattemørket

Havet og stranden er en kilde til tænksomhed, leg og aktivitet, hele tiden

Tilbage i byen opleves lydene, larmen og de faste vægge mere stærkt, mere påtrængende end før.

Glæden ved naturen, naturoplevelsen, er stærk på en ølejr.

Vi er sammen om oplevelsen og udfordringerne under den åbne himmel.