Gro

Natur, økologi, sundhed og fællesskab

www.gro-sommerlejr.dk

Kyse Overdrevsvej 37, 4700 Næstved

Lejr telefon: 4042 7554

Tag tog til Næstved eller Slagelse, bus 480R til Kyse og gå 2 km til lejren eller ring og bliv hentet.

Her er en stor økologisk frugtplantage, hvor vi plukker frugt og laver saft mm. Vi har en stor økologisk grønsagshave, hvor vi graver kartofler op og høster sommergrønt. Vi plukker vilde urter, som vi bruger i mad og til te. Al mad er så vidt mulig økologisk. Og vore retter er super sunde. Maden er vegansk. Lejren er alkoholfri og sodavandsfri og vi nøjes med røgen fra bålet.

Medbring eget telt eller få anvist en sovekabine. Hvis du ikke har selv, kan du leje underlag, sovepose og lagenpose for 100 kr. For ældre og svagelige er der også mulighed for feltseng, dyne, pude mm. Vi behøver ikke gå med ur eller telefon. Der er morgenmad, når du står op – og du eller andre får lavet det. Og når vi skal noget sammen, slår vi på gong-gong’en.

 

I 2021 er temaet revolutionær bevidsthed. Vi forsøger at forholde os til alle kriserne på en konstruktiv måde, idet vi fokuserer på, hvad vi skal, når alt det andet ikke fungerer længere. På lejren tager vi forskud på, hvordan vi vil leve, når vi ikke længere kan bygge vores tilværelse på en konstant mer-overførsel af råvarer og fødevarer fra de fattigste lande. I stedet for at se det, som om vi mister noget, ser vi det som en befrielse med fællesskab, glæde, leg og fordybelse. Vi har en grønsagshave, hvor vi graver kartofler op mm. Og her er en stor frugtplantage, hvor vi hver dag laver lækker saft af frisk frugt. Vi laver urte te, men der er også almindelig te og kaffe. Og ofte er der nogen, der laver sund kage og sund slik.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere på græsset ved siden af lejren. Vi har en smuk natur og en spændende skov. Når musikanlægget et tændt, kan du oplade din telefon. Ellers har vi ingen elektricitet. Vi har lækkert drikkevand fra den lokale vandforsyning. Og du kan få varmt brusebad. Der er toilet telte med lugtfri mult lokummer. Vi har et lille lager af genbrugstøj, gummistøvler mm.

Gro Sommerlejr handler om at få en hyggelig og dejlig ferie sammen med rare mennesker. Formålet er at opleve sig selv som en del af naturen, få indsigt i den økologiske balance mellem alt levende, lære at lave lækker mad, der bekæmper sygdomme og giver sundhed, og indgå i et fællesskab, hvor bevidstheden er fri og oprindelig. Vi drømmer om at skabe en verden med harmoni mellem alt levende, hvor vi tager ansvar for fremtiden, og hvor kærligheden i vore hjerter styrer vore handlinger.

Vi laver lækker børnevenlig mad. Kosten er lidt primitiv; men hvis du har mave-tarm problemer, astma, allergi, sukkersyge, gigt, kræft og eller bare gerne vil være rask og super sund, så du får frisk energi, er maden lige noget for dig. Og det smager rigtig godt.

Der er instrumenter, noder og tekster, man kan bruge – eller lave sine egne fede numre og optræde med dem om aftenen. Der skal ikke skrues op for lyden. Idéen er bare, at man kan synge blidt og stille – og at det så forstærkes op, så andre kan høre det. Medbring gerne dit eget instrument.