Revolutionær hygge

Uge 28   lørdag den 10/7 2021 - lørdag den 17/7 2021

Voksne 1085 kr.
Unge 805 kr.
Børn 630 kr.

Du tilmelder dig/jer og betaler fra Gro Sommerlejrs egen hjemmeside: Læs mere og tilmeld.

Nogle af os spiser til daglig lidt kød, drikker lidt alkohol og slækker lidt på det økologiske. Men her på lejren tager vi en uge med vegansk økologisk mad uden alkohol og sodavand. Og vi nøjes med røgen fra bålet.

Vi hygger os med at gå ture i skoven, samle brænde i skoven, lege i skoven, finde en halvrådden træstamme på jorden og løsne barken med en kniv og studere biller med forstørrelsesglas. Hvis vi finder en død bille, tager vi den med tilbage til lejren i en lille beholder, og så studerer vi den i et mikroskop.

Vi hygger os med sjov sport. Når vi spiller volleybold, er det lige meget, hvor mange der er på hvert hold. Det handler om at få bolden over nettet. Bolden må godt røre jorden én gang. Men ellers skal man slå til bolden. Hvis man kommer til at gribe bolden, er det OK; men så skal man straks kaste den videre til en anden. Man må godt kaste eller slå til bolden lige så mange gange man vil, inden bolden slås over nettet.

Vi hygger os med at grave kartofler op – og lave alle mulige slags forskellige retter med kartofler. Og vi hygger os med at plukke ærter og høste salat, spinat, løgtoppe mm, så vi får dejlig frisk mad. Og så hygger vi os med at plukke vilde urter – og finder ud af, hvordan de smager i urte te eller som krydderi i maden.

Vi hygger os med at gå tur i frugtplantagen. I løbet af sommeren er det forskelligt, hvad der er klart til at spise. Vi smager på det – og så tager vi en portion med tilbage til køkkenteltet, hvor vi så hygger os med at lave saft og syltetøj. Når vi har lavet saft, er der en rest fra bærrene – og det bruger vi som fyld, når vi hygger os med at lave kage. Ingen kage uden frugt – er vores motto.

Vi hygger os med at spille musik. Vi har klaver, bas, trommer og guitarer i både voksen og børnestørrelser. Så jammer vi. Og vi digter et vers og laver en melodi. Og så skråler vi løs. Ind imellem tager vi hatte og parykker på – og danser til musikken. Når der sker noget nyt på lejren, laver vi et vers om det – og frigør vore følelser om det via sang.

Vi hygger os med at lave sund slik af tørret frugt, sesam, kokos mm. Og vi hygger os med at lave 5 slags urte te af vilde planter, så vi kan smage noget nyt. Eller vi hygger os med at grave kvikrødder op og riste dem, tilsætte vilde urter og lave “vikinge-kaffe” af det.

Vi hygger os med at fortælle historier om noget, som vi selv har oplevet, og som har betydet noget for os; men som også får betydning for dem, der lytter, fordi det inspirerer til, hvad man kan og måske skal med sit liv.

Vi hygger os med at kigge på harerne, hjortene, fuglene og insekterne. Ofte svæver ørne og falke hen over lejren. Og så deler vi kikkerter ud – og hygger os med at følge dem. Hvis der er stjerneklart om aftenen, kigger vi på månen og planeterne med vore store stjernekikkerter – og hygger os med at snakke om universet og livet.

Vi hygger os rundt om bålet om aftenen. Nogle gange hygger vi os med snobrød, kage eller popkorn. Og så hygger vi os med stilheden, mens bålet brænder ned, og gløderne varmer os, så vi mærker os selv – og oplever, at vi er en del naturen.