Naturoplevelse

En uge under åben himmel, i et telt uden faste vægge, er en stor kontrast fra især bymenneskers hverdag. Måske er det derfor at der er en vis overvægt af lejrdeltagere fra København, Århus og andre byer.

På lejren bestemmer naturen, når solen skinner foregår aktiviteterne ude, når det regner, er opholdsstedet køkkenteltet. Når regnen stilner af, løber børnene ud igen og de voksne følger efter. Når man er tæt på naturen forekommer regnvejrstimerne at være færre, sært nok…

Blæsevejr kan være hårdt: bardunerne skal strammes og den evindelige flapren af teltdug kan være enerverende, så er det bedre at være ude.

Det er sket i lejrens historie at telte har lagt sig ned og man har også valgt at lægge telte ned. Det er et arbejde for alle at holde øje med at alt står, som det skal, men hårdt vejr har også en ende.

Det kan være en udfordring for storbyens børn at leve i harmoni med det stedlige dyreliv: Ørentviste, hvepse, mariehøns, hestebremser, fluer, sommerfugle, myrer, nogle år mere end andre. Der findes dog efter nogen tid en afbalanceret samlivsform, af og til ved hjælp af fluesmækkere og deslige…

Om natten er himlen stor, stjernerne mange, og fuldmånen kan lyse så meget op at det er svært at sove.

Havet og stranden er en kilde til tænksomhed, leg og aktivitet, hele tiden

Tilbage i byen opleves lydene, larmen og de faste vægge mere stærkt, mere påtrængende end før.

Glæden ved naturen, naturoplevelsen, er stærk på en ølejr.

Vi er sammen om oplevelsen og udfordringerne under den åbne himmel.