Ta’ på ølejr

Stå af ræset og sluk mobilen – ta’ på ølejr!

På en ølejr mødes mennesker i alle aldre og fra alle samfundsgrupper.  Madlavning sker fælles, ligesom indkøb, oprydning og hvad der ellers skal gøres.

Nogle af lejrene er meget primitive, uden strøm og med muldtoiletter.  Andre steder er der indlagt en smule luksus og et enkelt sted er ølejren under tag.  På samme måde laver vi nogle steder mad i køkkenteltet, over gasblus, og vasker op i det fri – imens andre lejre har en smule mere ‘luksus’. Se de enkelte uger og øer for mere info.

På de fleste ølejre er der en igangsætter til at vejlede de deltagere, der har lyst til at give sig i kast med nogle af lejrens tilbud.

En af lejrdeltagerne er regnskabsfører og holder rede på lejrens økonomi, men der er ingen leder.  Det er alles fælles ansvar at få ugen til at fungere.

Når du har købt billet til en uge på en ølejr, er du også medlem af ølejr bevægelsen, et år frem. Det betyder, at du kan vælge at få indflydelse på ølejr bevægelsen. Du får mere at vide om hvordan, på den uge hvor du deltager.

Ølejrbevægelsen består af 10 forskellige lejre, fordelt rundt om i landet.
De 10 lejre har forskellige emner, som du kan læse mere om på øernes egne sider – se oversigten her.
De fleste af ølejrenes uger er af 7 dages længde og strækker sig fra lørdag til lørdag. Ved uger af anden længde angives dagenes antal under den pågældende uge.

Vil du vide mere om de enkelte ølejre eller om de konkrete emner, kan du læse dig til informationerne her på siden. Vil du vide mere, eller har du spørgsmål (kan mit barn deltage? hvad hvis jeg ikke spiser xx? snorker de andre?? osv) kan du ringe eller skrive til den enkelte uges kontaktperson.

Find din uge her

Priser

Ølejr er:

  • fællesskab med nye og gamle
  • at lære at se ud over de begrænsninger man har sat op for sig selv
  • at lade sig begejstre og grine højt
  • at lade sig irritere og blive god igen
  • at åbne sig for en fremme og – måske – få en ny ven