Familielejr

Uge 30   lørdag den 23/7 2022 - lørdag den 30/7 2022

       Familielejr

Skarø ølejr uge 30 Lørdag d. 23/7-22 kl 12.00 til lørdag 30/7-22 kl 12.00
Vi glæder os til endnu en herlig ølejr-uge og ser frem til at møde gamle som nye deltagere.
Vi er en rolig uge, med højest 45 deltagere. Vi står opført som familielejr, men alle er naturligvis velkommen med eller uden børn.
Øen byder på mulighed for krabbefiskeri, badning og har også en legeplads ved havnen eller hvad med en tur til gadekæret for at studere klokkefrøer og græshopper? Afslut med en Skarø is ved Tante Sofie.
På Skarø er naturen den største attraktion med strandenge, diger, sandrev og Skarø Kirke med beliggenhed på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet. Trampestier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods. Hos øens naturvejleder Øster hovedvej 7, kan man for 25 kr. leje en trækvogn med udstyr til ”Strand-ekspedition” (se mere på https://www.visitsvendborg.dk/svendborg/svendborg/find-haletudsen-paa-skaroe-gdk1077753) På samme adresse kan du besøge Apotekerhaven og Butik No. 7 med kunsthåndværk og plantefarve. Tæt ved havnen ligger Cafe SommerSild med eget røgeri og mulighed for at leje kajakker og cykler.
Får man lyst til at tage en tur til Drejø, kan man se fugletårnet ved Nørresø, hvor der kan opleves et rigt fugleliv bl.a. en stor bestand af gråstrubet lappedykker, hilse på heste og indtage medbragt frokost i Gl. Havn, eller fortsætte til Drejø by, hvor man kan finde købmand, grillbar og Gammel Elmegård, hvor der er servering i den smukke rosenhave, samt museum i ægte Morten Koch-stil. Man er velkommen til at medbringe sin egen mad, blot man køber drikkevarer der.
Gåturen til Gl. Havn og videre til Drejø by er ca. 1,7 km. (Der sejles gratis mellem Skarø og Drejø).
Alle deltagere har mulighed for at skabe aktiviteter, som kan være alt fra rundbold til, yoga, børneteater, undervisning i kvantefysik eller hvad fantasien bringer.
Bålet tændes til aften, hvor store og små kan samle sig til f.eks. fællessang, historiefortælling, snobrødsbagning og andet godt vi kan finde på.
Alle der er gamle nok, er med til at løse de praktiske opgaver: Madlavning, brygning af kaffe/te, opvask, tilsyn af teltpladsen såsom eftersyn af barduner m.m. til fællesteltene og tømning og rengøring af 3 toiletspande et par gange dagligt) Og selvfølgelig almindelig oprydning/rengøring. Det kan lyde af meget, men det er som regel både hyggeligt og nemt nok, når vi løfter i flok. Påregn 1-2 opgaver pr. dag pr. deltager afhængig af, hvor mange vi bliver.
Sammen skaber vi en sjov og givende uge, som vi kan se tilbage på, med et stort smil på vores læber.
Lejren har flere store gode sovetelte til rådighed, men man kan også medbringe sit eget telt.
Selve lejrpladsen kan godt være lidt ujævn, derfor er et godt soveunderlag at foretrække, samt sovepose/dyne og evt. nogle varme tæpper. Har man bilen med, kan man parkere i lejren. Der er også et lille solfangeranlæg til begrænset opladning af mobiltelefoner. (Alt udover mobiltelefoner oplades hjemmefra). Selvom solen ALTID skinner alle dage i uge 30, bør man måske alligevel tage regntøj med.
Udover hvad lejren byder på, har Skarø havn et toilet/badehus med vaskemaskine og tørretumbler. (Betales med visa/dankort)
Da øen ikke har en købmand, er vi nødt til at købe ind på forhånd. Der er derfor lavet en madplan for hver enkelt dag. Hvis retten ikke er vegetarisk, er retten udtænkt således at kød kan fravælges. Æg og kartofler køber vi af de lokale. Det er tilladt at indtage medbragt alkohol med måde på lejren.
Vi glæder os til 7 dejlige dage på Skarø i fællesskabets tegn.
Følg os på Facebook: Skarø ø-lejr uge 30, for opdateringer og ny information.
De bedste hilsner, igangsætterne Flemming, Maria og Rikke.
Kontakt person : Rikke Ibsen


Kontakt person : Rikke Ibsen
ribber(æ)hotmail.dk


Facebook Skarø uge 30