Kvindelejr

Uge 27   lørdag den 29/6 2024 - lørdag den 6/7 2024
Kun for kvinder og børn

For kvinder og børn


Kvindelejr

  • Spiritualitet, nærvær og fri leg

Ølejren for kvinder og børn er for alle mulige forskellige slags kvinder med og uden alle mulige forskellige slags børn. Vi har sygeplejersken, den alternative, nudisten, den konservative, den sygemeldte, veninderne med eller uden børn, psykologen, yogalæreren, den arbejdsløse og kassedamen. Fælles for alle er et ønske om fællesskab, nærvær, natur, leg, latter, frihed, samhørighed og kærlighed.

De seneste par år har lejren taget en spirituel drejning. Så der vil være masser af mulighed for at kigge indad, mærke hjertet i kvinde fællesskabet, workshops, yoga, åndedræts teknikker og hvad vi ellers finder på af fælles aktiviteter på ølejren.

Børnene er selvfølgelig velkomne i det omfang de ønsker. Børnene skal du ikke være nervøs for, de finder altid hinanden på kryds og tværs og leger i et trygt nærmiljø hvor alle hjælper alle.

En meditation i fællesteltet med en krudtugle på løbecykel farende rundt om dig eller når selv samme krudtugle uopfordret afspejler din ro og sætter sig ned ved siden af dig og lukker øjnene – begge dele er meget smukke og almindelige syn på denne uges ølejr.

Når vi tillader livets uro og finder fred med det der er, uanset hvordan det er, bliver vi bedre til at navigere i kaos, morlivet, kvindelivet, børnelivet, det indre liv, i fællesskabet og meget meget mere. Alt det vil du kunne opleve på kvindeugen på Omø.


Frivillige, workshops og aktiviteter

I år kommer Elisabeth, hun har sin skønne harmonika med og skaber leg, sang og musik for både børn og voksne. Mette har sine englekort, er pædagog og uundværlig ift. at planlægge alt det vi har brug for i køkkenet. Eva guider en fantasirejse og måske noget chakra healing med sten vi finder på stranden. Jeg (Cathrine) hjælper dig ind i kroppens energisystemer via åndedrættet og så sker der alt det vi ikke ved endnu.

Der er som udgangspunkt ikke planlagt nogle faste aktiviteter på bestemte klokkeslæt. Man kan deltage, hoppe fra når man selv vil eller sige helt nej tak til de indkomne forslag der dukker op. Det er helt op til dig.


Ømø

Omø er den smukkeste lille sommerø med masser af natur, strand og vand omkring. Vi trækker stikket fra den til tider hektiske og meget struktureret hverdag. Vi griner, daser, læser, mediterer, går ture, laver yoga, bål, bader, synger, sender børnene i Let Køb og snakker om livet.


Det lyder meget idyllisk – og det er det også. Børnene ELSKER at være på ølejr – og det gør de voksne også.

Som min egen datter plejer at sige: Der er så magisk på Omø!


Hvor sover man?

Vi sover i store fælles telte med masser af plads. Der skal medbringes madrasser, underlag, sovepose/dyne osv. Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe dit eget telt, hvis du hellere vil det.


Samskabelse

Betyder at man er sammen om at skabe noget. Ølejren er en samskabelse af det man hver især har lyst og ressourcer til at bidrage med ind i fællesskabet.

Er du yogalærer og har lyst til at lave fælles yoga hver morgen, er der mulighed for det. Har du lyst til bare at være i nuet med dine børn, så er der mulighed for det. Har du lyst til at male strandsten eller bage pandekager, så er der mulighed for det.

Man byder ind i fællesskabet med det man kan, vil og har ressourcer til som en del af ugens udviklingsproces.


Mad og daglige opgaver

Der vil selvfølgelig være morgenmad, frokost og aftensmad inden for en børnevenlig og hensigtsmæssig tidsramme.

Alt efter hvor mange deltagere vi er, har alle hver især 1-2 opgaver om dagen for at lejren kan fungere. Det kan være at hjælpe til med morgenmad, frokost, aftensmad, opvask eller rengøringsopgaver.

Alle børn hjælper med opvasken i det omfang de kan, det plejer at være en stor succes. Forbered dem gerne på dette hjemmefra.


Billetprisen er inklusiv kost. Ud over hovedmåltiderne vil der altid være adgang til små mellemmåltider som fx. frugt, grønt eller knækbrød.

Lejrens mad er plantebaseret og så vidt mulig økologisk. Det bliver både lækkert og børnevenligt, nemt og lige til at gå til, så der er rig mulighed for at blive inspireret, hvis man er ny i det grønne køkken. Vi plejer at få meget fine sponsorater i hus, fra bl.a. Dryk, Naturli og Hanegal. Vi krydser fingre for at de stadig ønsker at bidrage til lejren igen i år. Der er køleskabsplads, hvis du selv ønsker at medbringe noget specifikt.


Har du yderligere spørgsmål eller særlige ønsker så skriv endelig til mig (Cathrine) på følgende mail:

Catmohl@live.dk

Vi glæder os meget til at møde jer alle sammen på årets ølejr.

Kærlig hilsen Mette, Eva, Elisabeth og Cathrine

Billetsalget åbner ca. 1. april 2023


Kontakt person : Cathrine Møhl
catmohl(æ)live.dk

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background