Kvindelejr

Uge 27   lørdag den 29/6 2024 - lørdag den 6/7 2024
Kun for kvinder og børn

For kvinder og børn


Kvindelejr

  • Spiritualitet, nærvær og fri leg

Ølejren for kvinder og børn er for alle mulige forskellige slags kvinder med og uden alle mulige forskellige slags børn. 

Vi har sygeplejersken, den alternative, nudisten, bedstemoren, den konservative, den sygemeldte, veninderne med eller uden børn, psykologen, yogalæreren, den arbejdsløse og kassedamen. Fælles for alle er et ønske om fællesskab, nærvær, natur, leg, latter, frihed og kærlighed.

Lejren har et kærligt og spirituelt grundlag, forstået på den måde at der vil være masser af mulighed for at kigge indad. Mulighed for at mærke hjertet og samhørigheden i et kvinde fællesskab. 

Der vil være mulighed for workshops, yoga, meditation, åndedræts sessioner, hit træning og hvad vi ellers finder på af fælles aktiviteter på ølejren. Børnene er selvfølgelig velkomne i det omfang de ønsker. Børnene skal du ikke være nervøs for, de finder altid hinanden på kryds og tværs og leger i et trygt nærmiljø hvor alle hjælper alle.

En meditation i fællesteltet med en krudtugle på løbecykel farende rundt om dig eller selv samme krudtugle uopfordret afspejler roen og sætter sig ned ved siden af dig og lukker øjnene – begge dele er meget smukke og almindelige syn på denne uges ølejr.

Når vi tillader livets uro og finder fred med det der er, uanset hvordan det er, bliver vi bedre til at navigere i kaos, morlivet, kvindelivet, børnelivet, det indre liv, i fællesskabet og meget meget mere. 

Alt det vil du kunne opleve på kvindeugen i uge 27 på Omø.

Frivillige og aktiviteter
Louise er designer, guldsmed og lidt af en multikunstner. En kreativ sjæl helt ind til knoglerne. Hun elsker især at lave blomsterkranse og at være kreativ med naturens gaver. Hun ved i øvrigt rigtig meget om spiselige svampe.
Hun vil særligt bidrage med ansigtsmaling og kreativ udfoldelse for store og små.

I år kommer også Nicoline, hun læser til phytoterapeut (heilpraktiker) hvor homøpati og urter er hovedinteressen. Hun vil tage børn og voksne med på sanketure og dele hendes store viden indenfor urter. Vi skal selvfølgelig lave noget der kan spises af de ting vi finder. 

Cathrine er psykolog, står på hænder og laver gerne yoga og meditation. Hun elsker at dele sin viden om åndedrættet og få alle med til en stor fælles åndedræts session enten på stranden eller i det store telt. Her guider hun ind i kroppens forskellige energisystemer og støtter dig til at få renset ud i følelserne. I år tager hun også sin handpan med.

…OG så sker der alt det vi ikke ved endnu….

Vi opfordrer alle deltagere til at byde ind, således at vi sammen skaber ugens forløb med det vi allesammen bedst kan lide.

Der er derfor som udgangspunkt ikke planlagt nogle faste aktiviteter på bestemte tidspunkter. Man kan byde ind, deltage eller springe over. Det er helt op til dig.

Ømø
Omø er den smukkeste lille sommerø med masser af natur, strand og vand omkring. 

Her trækker vi stikket fra den til tider hektiske og meget struktureret hverdag. Vi griner, daser, læser, mediterer, går ture, laver yoga, bål, bader (meget), bager pandekager, synger, sender børnene i Let Køb og snakker om livet.

Det lyder meget idyllisk – og det er det også. Børnene ELSKER at være på ølejr – og det gør de voksne også.

Som “lille” Naya plejer at sige: Der er magisk på Omø!

Hvor sover man?
Vi sover i store fælles telte med masser af plads. Der skal medbringes madrasser, underlag, sovepose/dyne osv. Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe dit eget telt, hvis du hellere vil det.

Samskabelse
Betyder at man er sammen om at skabe noget. Ølejren er en samskabelse af det man hver især har lyst og ressourcer til at bidrage med ind i fællesskabet.

Er du yogalærer og har lyst til at lave fælles yoga hver morgen, er der mulighed for det. Har du lyst til bare at være i nuet med dine børn, så er der mulighed for det. Har du lyst til at male strandsten eller bage pandekager, så er der mulighed for det.

Man byder ind i fællesskabet med det man kan, vil og har ressourcer til som en del af ugens udviklingsproces.

Mad og daglige opgaver
Betyder at man er sammen om at skabe noget. Ølejren er en samskabelse af det man hver især har lyst og ressourcer til at bidrage med ind i fællesskabet.

Er du yogalærer og har lyst til at lave fælles yoga hver morgen, er der mulighed for det. Har du lyst til bare at være i nuet med dine børn, så er der mulighed for det. Har du lyst til at male strandsten eller bage pandekager, så er der mulighed for det.

Man byder ind i fællesskabet med det man kan, vil og har ressourcer til som en del af ugens udviklingsproces.Mad og daglige opgaver

Der vil selvfølgelig være morgenmad, frokost og aftensmad inden for en børnevenlig og hensigtsmæssig tidsramme.

Alt efter hvor mange deltagere vi er, har alle hver især 1-2 opgaver om dagen for at lejren kan fungere. Det kan være at hjælpe til med morgenmad, frokost, aftensmad, opvask eller rengøringsopgaver.

Alle børn hjælper med opvasken i det omfang de kan, det plejer at være en stor succes. Forbered dem gerne på dette hjemmefra.

Billetprisen er inklusiv kost. Ud over hovedmåltiderne vil der altid være adgang til små mellemmåltider som fx. frugt, grønt eller knækbrød.

Lejrens mad er plantebaseret og så vidt mulig økologisk. Det bliver både lækkert og børnevenligt, nemt og lige til at gå til, så der er rig mulighed for at blive inspireret, hvis man er ny i det grønne køkken. Vi har tidligere fået sponsorater fra bl.a. Dryk, Naturli og Hanegal. 

Der er køleskabsplads, hvis du selv ønsker at medbringe noget specifikt.


Har du yderligere spørgsmål eller særlige ønsker så skriv endelig til Cathrine på følgende mail:

Catmohl@live.dk

Vi glæder os meget til at møde jer alle sammen på årets ølejr.

Kærlig hilsen Louise, Nicoline og Cathrine

OBS: Efter køb af billet modtager man yderligere informationer i ca. uge 25.

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background