Dansk spillemandsmusik, fællesdans, leg og pileflet.

Uge 26   lørdag den 25/6 2022 - lørdag den 2/7 2022

 

Billet bestilling

Vi har nu åbnet for salg af billetter til de forskellige lejre på Lyø.
Betalingsportalen findes her:

https://lyotickets.mpjsoft.dk/home/ticket

 

Spillemandsmusik

I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. De drevne spillemænd Bent Aakjær Nielsen og Birgit Kjær sætter hver dag samspillet i gang. Du medbringer selv instrument, og alle instrumenter er velkomne. Til samspillet kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne. Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem.

Fællesdans

Folkedansen for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle kan være med i vores store dansetelt med trægulv. Har du aldrig danset folkedans før, hjælper spillemændene med at få gang i dansen. Du skal nok få det lært! og vi øver og leger trinnene ind.

 

 

 

Pileflet

En tredje aktivitet er pileflet. Peter har mange års erfaring med at undervise i pileflet, han har masser af ideer og vejleder gerne i, hvad du kan lave! Pileflet henvender sig til nybegyndere og øvede. Husk at medbringe værktøj (En god kniv, en rosensaks og gerne en pilesyl).

Peter medbringer blødgjorte pil af forskellige sorter. Derfor er tilmelding nødvendigt. Dette sker til kontaktpersonen. Materialepris for pilen udgør ca. 150 kr., afhængigt af hvad/hvor meget du fletter.

 

 

 

 

Korsang

I ugen med spillemandsmusik har vi i flere år haft Charlotte som korigangsætter. En aktivitet vi gerne vil fortsætte, men desværre kommer Charlotte ikke. Til uge 26 / dvs. spillemandsugen søger vi derfor en korigangsætter. Ølejrdeltagerne føler sig godt tilpas med tekster fra traditionelle Fanø sange, svenske viser, danske ballader og trallen til spillemandsmusik. Indlæringen af sangene foregår oftest på øret. Noder og tekst til sangene udleveres.

Har du tid i uge 26, ambitioner og lyst til at afprøve dine evner som korleder, venligst kontakt regnskabsføreren.

Fælles motion og leg

Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Vi skal have rørt kroppen og løsnet spændte muskler. Medbring gerne et liggeunderlag.

Der plejer at komme en del børn på lejren, og har du idéer til gamle eller nye lege, så prøv dem. Vi igangsætter gerne fælles lege arrangeret af voksne eller børn i løbet af dagen. På vores store lejrplads kan vi lege, spille bold, kongespil, flyve med drager etc.

Andet

På en ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse. Så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du f. eks. gå en tur til øens hyggelige købmand eller Klokkestenen og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se/høre frøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær. Du kan også gå øen rundt.
På lejren er der opvarmet vandværksvand til bad. Har du brug for et mere ”privat” varmt bad, skal du over til havnen på den anden side af øen.

Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystlinje skiftende mellem skrænter og strandenge, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du ro, må du selv medbringe kajak.
Solnedgangen indtages ofte med fællessang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til bølgeslag, og hvis du er lidt heldig får du øje på marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Gå ikke glip af denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!

Tilmelding til lejren er minimum tre dage af hensyn til lejrens sammenhold og aktiviteter.

Se en multimedie-serie om en skøn sommerlejr 2019 med sol, vand, musik og dans

http://www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr19/index.html


Kontakt person : Niels Jørgen Jacobsen (regnskab) (niels.joergen.jacobsen(at)gmail.com)
Kontakt person : Rasmus Selmer (føl) (rasmusselmer1987(at)gmail.com)


Igangsætter : Bent Aakjær Nielsen (harmonika)
Igangsætter : Birgit Kjær (violin)
Igangsætter : Peter Krogh (pileflet)
Igangsætter : (kor)
Facebook Lyø uge 26

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background