Naturterapi og mindfulness

Uge 29   lørdag den 17/7 2021 - lørdag den 24/7 2021
Oplev naturen - styrk livet

Hvilken kontakt har du til din egen indre natur, og hvad betyder den ydre natur i dit liv?

Vores krop og sind er – lige så vel som alt andet levende – af rytmisk og vital natur. Anerkender vi vores indre natur og formår vi at binde an til den ydre, stimulerer vi kroppens og sindets evne til selvhelbredelse, sundhed og livskvalitet.

Helt nært handler det om vejrtrækning, kropskontakt og sansning. I det større perspektiv handler det om bæredygtigt livsstil og sammenhængen mellem egen sundhed og planetens.

 

 

 

 

 

 

Naturterapi

For nogle er naturterapi det at ’eksponere sig’ for skøn og livgivende natur. Andre går et skridt videre og praktiserer mindfulness, meditation og kontemplation i naturen. Atter andre vælger at åbne sig for oplevelser og processer med terapeutisk effekt for at bane vej til forvandling og udvikling. Det kan ske med hjælp og støtte af en naturterapeut.

Natur og naturterapi kan også åbne til dybe personlige og spirituelle oplevelser, hvor vi i selvforglemmende flow og med vågen bevidsthed sanser, føler og mærker, hvad der har betydning i livet.

Forskning

Forskningen viser, at der er sket en stigning i danskere med stress, angst, depression mm. Under corona-pandemien har mange forsøgt at ’selvmedicinerer sig med natur’ mens vi tvinges til at overveje, hvordan vi kan forny vores liv i et hektisk pulserede samfund.

Stille og mindfult nærvær i naturen sænker blodtryk, puls og stress-hormonet kortisol. Samtidig øges mængden af lykke-hormonet Oxytocin, ligesom kontakten til egen krop og psyke styrkes. På den måde er det evident at naturens ”apotek” virker.

At møde naturen

Vi begynder dagen med meditation og bevægelse i vores egen “anti-stress-have”. Gennem meditation og lette fysiske øvelser skaber vi kontakt indad til os selv, inden vi skaber kontakt til hinanden og den omgivende natur. For at du kan få din helt egen erfaring med din krop og psyke er det vigtigt, at du i løbet af ugen får mulighed forbinde dig til dine kropsfornemmelser og den omgivende natur, herunder de enkelte naturtyper.

Høj på Oxtocin

Kom og find fornyet kropskontakt, ro, naturglæde, mentale vitaminer og lykkehormoner i en tryg ramme sammen med dig selv, naturen og os andre. Vi glæder os til at have dig med i gruppen og til at følge dig på din rejse.

 

Tema igangsættere

Thomas Lasse Edlev: Uddannet lærer, naturvejleder og naturterapeut. Har i 20 år undervist og holdt workshops i naturterapi. Forfatter til bogen “Naturterapi – oplev naturen, styrk livet” og medvirkende i TV-programmet ”Lægens bord undersøger – naturen som medicin”. Se mere: https://edlev.info/naturterapi.html

 

 

 

Joachim: Uddannet kropsterapeut, kognitiv psykoterapeut og miljøplanlægger. Bachelor i psykologi med speciale i ’Natur-assisteret mindfulness terapi som behandling af stress’. 15 års undervisnings- terapeut erfaring, herunder egenterapi i naturen siden 2013. https://www.facebook.com/kropogaand101/ 

Mens Joachim er gennemgående igangsætter ugen igennem, byder Thomas ind med aktiviteter tre-fire af ugens dage.

 

Ugeregnskabsfører og madigangsætter

Hanne Skov Sandhaug: Ugeregnskabsfører og madigangsætter. M: 29881100. E-mail: hanne@sandhaug.dk

Hold dig orienteret om vores uge 29 2021 på: www.facebook.com/groups/359101152055036

Se mere om selve Græsrodsgårdens ølejren på: www.oelejr.dk/forside/graesrodsgaarden/


Tema-igangsætter : Thomas Lasse Edlev telefon: 24253087
Tema-igangsætter : Joachim Holten Palvig telefon: 23201412
Ugeregnskabsfører og Madigangsætter : Hanne Skov Sandhaug telefon: 29881100
Facebook Græsrodsgården uge 29


Hjemmeside Græsrodsgården uge 29 www.oelejr.dk/forside/graesrodsgaarden/graesrodsgaarden-uge-27