Krop og kreativitet med 5Rytmer

Uge 31   lørdag den 31/7 2021 - lørdag den 7/8 2021

5Rytmer for alle der elsker at danse, med svedehytte og leg med kampsport – for børn og voksne i alle aldre – en alkoholfri uge

Elsker du at danse, at bevæge dig på tusind måder, alene og sammen med andre, at udforske den frie dans og bevægelse, legende og nysgerrigt, børns dans – voksnes dans og mødet mellem dem, så er denne ølejr for dig og for jer.

Med udgangspunkt i rytmerne, flow, staccato, kaos, lyrisk og stilhed, vil børn og voksne danse og udforske rytmerne på dansegulvet, i naturen, i kreativiteten, i kropsligheden og sammen skabe universer til forståelse af os selv og hinanden.

Vi ønsker at skabe en ølejr, hvor vi sammen uanset alder skaber rum for nye måder at forstå og udfolde os selv og hinanden på og vi bruger de 5Rytmer som det landkort, der skal guide os igennem ugen.

I løbet af ugen er der også mulighed for at deltage i en svedehytte og lege med kampsportens mange facetter.

 

 

 

I FLOW vil vi mærke vores fædder og forbindelse til jorden. Skabe forbindelse. Mærke vores krops tyngde og balance. Lege med balancen og nyde alt det vores krop kan.

I  STACCATO mærker vi vores power og styrke. Danser med det vi elsker og den ild, der tænder vores lyst til livet. Øver os i at vise den energi til andre, give udtryk for hvem vi er.

I KAOS danser vi med alt det modsatrettede og forvirrende. Med det vilde. Med kreativiteten. Gennem dansen giver vi slip på spændinger og tanker vi ikke har brug for. Ligesom tordenvejr og piskende regn kan rense luften, kan kaos rense kroppen, så man kan åbne sig for nye idéer. Man starter på en frisk.

I LYRISK oplever man nogle gange at dansen griber én. Som når vinden blæser i træerne. Træerne bevæger sig ikke, de bliver bevæget. Vi danser med det, der forbinder os, og åbner op til fællesskabet, ser og fascineres af hinanden. Glæden, det boblende liv, det legesyge. Hvad skal vi fejre i dag?

I STILHED danser vi langsomt, integrerer alt det vi har lært og mærker stilhed indeni, i naturen, i natten. Bliver 100 % opmærksomme. Hvordan er det at være sammen uden at skulle snakke sammen eller skulle noget med hinanden? Bare være med hinanden i stilhedens ro.

Dagene og ugen har en struktur, hvor vi alle byder ind til fællesskabet. Vi forventer, at alle deltager i ugens opbygning og aktiviteter. Vi har en tiltro til at både børn og voksne kan lære af hinanden og give det der skal til, for at vi alle sammen får en skøn uge.

I disse uforudsigelige tider vil vi åbne os for det ukendte med nysgerrighed, og finde nye måder at forbinde os med hinanden. Lege med det umulige og finde glæde i overraskelsen og det helt uventede. Der hvor vi ikke lader os bremse, men åbner os for helt nye danse, lege og bevægelser ind i kendte og ukendte landskaber.

Vi vil følge de retningslinjer og krav, der vil være i sommer for Corona, både i de enkelte aktiviteter og i ugens samvær med hinanden. Det gik så fint sidste år, i den særlige uge vi afholdt i uge 31 på Græsrodsgården, og det tror vi også på det gør i år. Det ser også ud som om det bliver et krav, at vi enten er vaccineret, testet indenfor 72 timer eller har immun-stoffer i blodet.

Ugen er planlagt som en samlet uge, så det er en forudsætning, for at tilmelde sig, at du kan deltage hele ugen fra lørdag til lørdag.

Igangsættere:

 

Dans og kreativitet:
Birgitte Rasmussen. Certificeret 5rytmelærer hos Gabrielle Roth, 2008. Mobil: 26 27 14 71. Se mere på www.dans5rytmer.dk

Henrik H. Ottesen: Svedehytte og kampsport.

Ugeregnskabsfører:
Jeanette Kjøller. Mobil 53 56 55 75

Se mere om selve Græsrodsgården ølejren på: www.oelejr.dk/forside/graesrodsgaarden/


Facebook Græsrodsgården uge 31

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background